Servicii

Servicii Online

Serviciile online în cadrul unui cabinet psihologic oferă clienților acces la consiliere, psihoterapie și evaluări psihologice prin platforme digitale. Aceste servicii sunt convenabile și accesibile, permițând sesiunile de terapie să aibă loc de la distanță, din confortul propriei case. Psihologii utilizează videoconferințe, sesiuni de chat sau aplicații specializate pentru a oferi suport emoțional și soluții personalizate. Serviciile online sunt utile pentru persoanele care nu au acces facil la un cabinet fizic sau care preferă discreția și flexibilitatea întâlnirilor virtuale. Aceste sesiuni sunt de obicei confidențiale și adaptate nevoilor individuale ale fiecărui client.

Terapia online este cunoscută și sub denumirea de e-terapie, terapie virtuală sau consiliere prin internet. Deoarece terapia online nu implică interacțiuni din lumea reală cu clienții, cu toate acestea, unele probleme de ordin etic și juridic devin uneori mai complicate.

Consimțământul informat

Terapeuții trebuie să fie siguri că vor obține consimțământul informat al tuturor clienților electronici și trebuie să fie precauți să respecte limitele profesionale.
Consimțământul informat este o procedură legală pentru a se asigura că un pacient sau client cunoaște toate riscurile și costurile implicate de un tratament.
Elementele consimțământului informat includ informarea clientului despre natura tratamentului, posibile tratamente alternative și riscurile și beneficiile potențiale ale tratamentului. Acestea vor fi aceleași online, ca și cele în persoană.

Modul în care este utilizat consimțământul informat în tratamentul psihologic:

Pe lângă consimțământul informat, terapeuții au obligația legală de a avertiza.
Datoria de avertizare se referă la responsabilitatea unui consilier sau terapeut de a informa terții sau autoritățile dacă un client reprezintă o amenințare pentru sine sau pentru o altă persoană identificabilă.
Datoria de a avertiza poate fi în special problematică online, deoarece un terapeut nu poate nici măcar să știe numele real sau locația geografică a unui client. De asemenea, terapeuților este dificil să evalueze potențialul unui client pentru violență sau auto-vătămare din cauza lipsei de limbaj corporal și de indicii vocale dacă terapia este efectuată doar folosind audio fără video.
În timp ce terapeuții pot trata clienți de pe tot globul, ei trebuie să respecte legile și orientările etice ale statului sau țării în care sunt autorizați să practice. Din păcate, natura globală a internetului poate face ca codurile de conduită să fie dificil de aplicat, așa că dacă vă gândiți să utilizați un consilier online, asigurați-vă că vă uitați la certificarea și acreditările sale.

Terapeuții care se angajează în terapie online sau la distanță trebuie să fie conștienți de problemele de securitate, cum ar fi posibilitatea de citire a e-mailurilor sau conversațiile video. Din cauza acestor potențiale încălcări ale confidențialității și confidențialității, terapeuții cât și clienții, trebuie să fie foarte conștienți de tehnologia pe care o folosesc și de eventualele limitări pe care le poate avea și ar trebui să utilizeze, de asemenea, software și aplicații care reduc riscul unei încălcări a confidențialității. De asemenea, ar trebui să lucreze pentru a fi în topul noilor tehnologii care ar putea să îi ajute mai bine în acest demers.

La ce să vă așteptați de la terapia online?

Dacă ați avut în vedere terapia, dar nu aveți timp sau înclinație pentru a vizita o locație fizică, poate vă întrebați cum se compară terapia online cu terapia tradițională. Știind la ce să vă așteptați de la terapeutul dvs. online, vă va ajuta mult să obțineți cele mai multe avantaje din această experiență.

În general, terapia online este foarte asemănătoare cu terapia tradițională în persoană. Vei petrece prima ședință sau două pentru a-ți cunoaște terapeutul, permițându-i acestuia să te cunoască și să lucrezi împreună pentru a-ți determina obiectivele pentru terapie. De obicei, un terapeut va crea un plan de tratament cu dvs., indiferent dacă acesta este formal sau informal.

După prima ședință sau două, veți ajunge cu adevărat la treabă. Terapeutul tău va discuta cu tine problemele cu care te confrunți și te va ajuta să îți îndeplinești obiectivele. Cel mai adesea terapeuții îți vor oferi teme sau lucruri pe care trebuie să le faci între sesiuni, pentru a te ajuta să îți atingi obiectivele. Dacă o anumită abordare nu pare a fi eficientă, alte abordări sau metode pot fi încercate pe măsură ce sesiunile continuă.

Una dintre diferențele în terapia online constă în diferența în funcționarea sesiunilor și în diferitele metode de tratament care se încearcă. Unele tehnici pur și simplu nu funcționează cu terapia online. Cu toate acestea, dacă terapeutul dumneavoastră consideră că un anumit exercițiu ar fi benefic pentru dvs., vă poate solicita să îl încercați singuri între ședințe.

O altă diferență în terapia online este că există o mulțime de lucruri pe care un terapeut le poate determina prin limbajul și atitudinea corpului în ședințele tradiționale în persoană. Uneori, acest lucru poate fi totuși determinat în timpul ședințelor video, dar sesiunile de chat fac acest lucru mult mai dificil. Dacă faceți terapie online, trebuie să fiți conștienți de acest lucru și va trebui să fiți cât mai deschiși, corecți și sinceri cu terapeutul, pentru a putea cunoaște cu adevărat problema și să vă ajute să o rezolvați.

Nu există o durată stabilită pentru terapie, fie ea online sau personală. S-ar putea să vă rezolvați rapid problemele și să faceți terapie doar o lună sau puteți avea nevoie de asistență permanentă pentru un an sau mai mult. Depinde cu adevărat de ceea ce te confrunți și de cât de bine vor funcționa tratamentele pe care terapeutul tău le încearcă.

Majoritatea ședințelor de terapie se desfășoară într-o oră. Este important să vă amintiți că, deși terapeutul vă tratează online, are un program de menținut. Majoritatea acestor terapeuți organizează, de asemenea, ședințe în persoană și pot avea responsabilități și obligații suplimentare. Timpul lui este de asemenea, valoros și este important să țineți cont de asta.

Unul dintre aspectele de reținut despre terapia online este că, deși este disponibil la orice oră a zilei sau a nopții, este posibil ca terapeutul dvs. să nu fie totuși disponibil tot timpul. Terapeuții sunt profesioniști și vă poate ajuta în situații de urgență, deși este important să rețineți că aceste scurte interacțiuni nu oferă timp terapeutului pentru a vă cunoaște cu adevărat problema și pentru a găsi soluții de durată.

Terapia online se desfășoară prin videoconferințe sau sesiuni de chat, fiind adaptată pentru a asigura confidențialitate și eficiență.

Da, terapia online poate fi la fel de eficientă, având aceleași beneficii, doar că se desfășoară în mediul virtual.

Psihologii folosesc platforme sigure de videoconferință sau aplicații specializate pentru a asigura confidențialitatea și accesibilitatea sesiunilor online.

error: Content is protected !!